Μισθοδοσία Απριλίου και αναδρομικές διαφορές αποδοχών

Ανέβηκε η μισθοδοσία Απριλίου με την οποία ξεκινάνε και οι αναδρομικές διαφορές παλαιού-ενιαίου μισθολογίου. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο.

Τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο (2011) πληρωθήκαμε με το παλαιό μισθολόγιο ενώ θα έπρεπε με το ενιαίο (όπως ορίζει ο νόμος 4024/2011 το ενιαίο μισθολόγιο ισχύει αναδρομικά από 01/11/2011). Για τους μήνες αυτούς, υπολογίστηκαν διαφορές που προκύπτουν στις ακαθάριστες αποδοχές για εκείνους τους μήνες και θα πρακρατηθούν σε 3 δόσεις, ξεκινώντας από τον Απρίλιο και τελειώνοντας τον Ιούνιο. Η μείωση στην εικόνα μισθοδοσίας φαίνεται ως μείωση βασικού μισθού.

Σημείωση: Στην εικόνα των ακαθάριστων αποδοχών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου δεν εμφανίζεται το κίνητρο απόδοσης αλλα υπολογίζεται κανονικά στις διαφορές. Ο λόγος που δεν εμφανίζεται είναι επειδή για τους μήνες Οκτώβρη εως Δεκέμβρη έπρεπε να κρατηθεί αναδρομικά για τους μήνες Ιούλιο έως Σεπτέμβριο. Επειδή όμως η μείωση αφορούσε παλαιότερη περίοδο και όχι τους μήνες Νοέμβρη Δεκέμβρη, το κίνητρο απόδοσης υπολογίζεται κανονικά στις διαφορές.

Comments are closed.